• 
  • Login
  • Nieuwsbrief

Tussen theorie en werkelijkheid: hoop en teleurstelling rond Vitalink

Online kunnen we lezen dat Vitalink het platform is van de Vlaamse overheid voor het uitwisselen van gegevens uit de gezondheids- en welzijnszorg. Hoe zit het in de praktijk?

Artsen, apothekers, thuisverpleegkundigen en andere zorgverleners binnen de thuiszorg hebben onder bepaalde voorwaarden toegang tot Vitalink. Met behulp van het platform kunnen ze de zorgtaken beter coördineren. Dat is uiteraard een goed idee, maar hoe functioneert het systeem in werkelijkheid? Online konden we enkele bedenkingen lezen van mensen uit het werkveld.

“Ik ben al heel lang overtuigd dat het Vitalink medicatieschema een enorme meerwaarde betekent bij patiënten met een complexe problematiek. Denk maar aan diabetespatiënten, die soms huisarts én cardioloog én endocrinoloog én nefroloog consulteren. Ik ben dus al geruime tijd bezig met het opstellen van Vitalink medicatieschema’s voor die complexe patiënten.”

“Ik ben al heel lang overtuigd dat het Vitalink medicatieschema een enorme meerwaarde betekent bij patiënten met een complexe problematiek”
Enthousiasme maakt plaats voor ontgoocheling

“Groot was mijn enthousiasme toen ik in het najaar hoorde dat apothekers hun duit in het zakje zouden doen om het geheel nog beter open te trekken, zodat er eindelijk communicatie met de specialisten mogelijk zou zijn over het medicatieschema. Maar vele malen groter is echter mijn ontgoocheling, als ik zie hoe alles nu in zijn werk gaat. Vandaag nog vroeg ik een gerant-apotheker hoe het zat met hun Vitalink medicatieschema’s. Het antwoord was: Wij gebruiken een ander systeem. Dit was de goedkoopste oplossing voor de eigenaar van de apotheek… maar kan helemaal NIET gelezen worden door ‘derden‘ (dus weg Vitalink schema), helemaal geen communicatie mogelijk. Ook voor hen zelf staat het schema vol fouten (Franstalig van oorsprong, zeer gebrekkige vertaling).”

Eén winnaar

“Er is maar één winnaar”, zegt onze collega: “de apotheker-eigenaar die zijn kassa aangedikt ziet met een premie per patiënt. Het oorspronkelijke doel wordt dus niet verwezenlijkt, integendeel. Mijn vraag: weet iemand waar/hoe ik dit moet aanklagen? Ik dacht dat er ergens een klachtenlink of klachtenmailadres voor Vitalink medicatieschema’s bestaat. Want dit is er echt over… Ik was nochtans vast van plan mee te doen met Dertig Dagen Zonder Klagen, maar dit gaat te ver.”